Publică un anunț
piatasud.md

Se caută „administrator” al Parcului G. Vieru din Cahul

Se caută „administrator” al Parcului G. Vieru din Cahul

Primăria mun. Cahul anunță achiziție publică a serviciilor de întreținere a gazonului în Parcul Central „Grigore Vieru”, municipiul Cahul, cu suprafața de 3,5 ha. 

Durata contractului ar urma să fie de 3,5 luni, din 15 iulie – până pe 31 octombrie, iar valoarea acestuia, fără TVA este planificată de 500 mii lei.

Perioada depunerii ofertelor începe pe 2 iulie și va finisa pe 15 iulie 2022. 

Potrivit Caietului de sarcini, agentul economic care va oferi cel mai mic preț pentru achiziția în cauză va urma să îndeplinească un șir de lucrări de întreținere a gazonului din parcul G. Vieru din m. Cahul. 

În lista lucrărilor este irigarea suprafeței gazonului cu o normă recomandată de 5litri de apă/m2 suprafață în funcție de sezonul de vegetație, regimul pluviometric, nivelul termic al perioadei. 

O altă lucrare ar urma să fie cosirea/tunderea suprafețelor – operația se va executa săptămânal, prin tunderea gazonului la 3-5 cm, în funcție de compoziția gazonului sau de dotări( cu sistem de irigare sau fără). Se va asigura necesarul de forță de muncă, echipamente, mașini și utilaje necesare pentru un flux continuu, astfel încât toate suprafețele întreținute să poată fi cosite minim o dată pe săptămână.

Alte lucrările de întreținere periodică ale suprafețelor gazonate sunt:

– fertilizarea suprafețelor – lucrarea se execută lunar sau trimestria, în funcție de produsul de nutriție suplimentară folosit (cu eliberare imediată sau cu eliberare controlată), asigurîndu-se nivelul optim de macroelemente (N-azot, P

– fosfor, K – potasiu), dar și de microelemente (Ca – calciu, Fe – fier, Mg – magneziu, Cu – cupru ș.a.).

– menținerea gazonului liber de buruieni cu frunză lată prin erbicidări repetate cu erbicide selective.

Procurarea îngrășămintelor chimice sau organice, transportul și administrarea acestora se va face de către prestator.

– scarificarea suprafețelor gazonate – se face în scopul regenerării și întreținerii plantelor graminee care intră în compoziția gazonului.

– rectificarea marginii peluzelor și a conturului general – lucrarea se execută cu unelte manuale cu lamă tăietoare în plan vertical (sape verticale), pentru asigurarea unei margini curate, bine conturate și bine delimitate de alte suprafețe (plantate sau pavate).

Precizăm că reabilitarea parcului G. Vieru din Cahul a fost realizată grație suportului financiar al Uniunii Europene, în cadrul programului EU4Moldova: Regiuni Cheie. 

Suma totală a acestui proiect este de 12 milioane lei dintre care 1,8 milioane lei este contribuția bugetului local.

Articole similare