Publică un anunț
piatasud.md

Șef de Întreprindere Municipală din Cahul, depistat băut în timpul orelor de muncă. Procuratura solicită măsuri din partea Primăriei

Șef de Întreprindere Municipală din Cahul, depistat băut în timpul orelor de muncă. Procuratura solicită măsuri din partea Primăriei

Cazul s-a întâmplat în luna decembrie 2023 când un actual șef de Întreprindere Municipală din mun. Cahul a fost adus forțat la IP Cahul pentru că manifesta un comportament neadecvat în loc public față de angajații poliției care documentau un accident rutier. 

Testat alcoolscopic, s-a constat o concentrație de 0,99 mg/l alcool în aerul expirat, iar testarea a avut loc la ora 16:21, în incinta IP Cahul. 

Totul s-ar fi întâmplat în jurul orei 15:30, iar potrivit înștiințării primite de IP Cahul, un automobil a accidentat un gard a unui imobil din mun. Cahul, iar șoferul a părăsit locul accidentului. În înștiințare era menționat că la volanul autoturismului se afla directorul întreprinderii municipale, fapt care nu s-a adeverit, iar cauza penală a fost clasată. 

În scrisoarea primită de Primăria mun. Cahul, se menționează că: „În ziua și ora pe când ultimul (directorul n.r. ) era în orele d muncă, adică perioada orelor 15:00, până la 16:21, pe când fiind testat alcoolscopic, ultimul deja nu se mai afla la locul de muncă, ci fiind la domiciliul lui în stare de ebrietate avansată”. 

Potrivit informației obținute, procurorii constată că în situația în care nu se afla la locul de muncă, persoana în cauză a admis și grosolan a încălcat prevederile legale din Codul Muncii al Republicii Moldova, prin ce a dus în eroare evidența contabilă, prin atribuirea orelor de muncă nejustificate, în baza cărora fiin remunerat cu salariu. 

Procurorii solicită de la administrația publică locală stabilirea circumstanțelor și cauzele care au generat abaterile menționate în demers, inclusiv cauzele și condițiile care au condus la comiterea acestor abuzuri și întreprinderea măsurilor în vederea lichidării încălcărilor de lege.

La demers sunt anexate și probe video. 

Potrivit normei legale, angajatorul Șefilor de întreprinderi municipale este Consiliul Municipal Cahul, iar la ultimile ședințe din acest an, pe ordinea de zi nu s-a regăsit nici o informație sau proiect de decizie aferent subiectului dat. 

Articole similare