Publică un anunț
piatasud.md

Au demarat lucrările de construcție a drumului M3 Chișinău-Comrat-Giurgiulești-frontiera cu România

Au demarat lucrările de construcție a drumului M3 Chișinău-Comrat-Giurgiulești-frontiera cu România

Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” a anunțat astăzi că au demarat lucrările pe șantierul de construcție a drumului M3 Chișinău-Comrat-Giurgiulești-frontiera cu România (ocolirea or. Vulcănești), km 0,000-km 8,580.

Pentru anul curent, activitățile planificate de către antreprenorul LLC Automagistral Pivden includ curățarea șantierului, excavarea solului vegetal, începerea lucrărilor de construcție a terasamentelor și construcția canalului, de asemenea, relocarea tuturor utilităților incluse în proiect. Aceste acțiuni sunt esențiale pentru pregătirea terenului și asigurarea bunei desfășurări a lucrărilor de construcție.

Menționăm că proiectul prevede construcția a unui drum nou, cu două benzi, pe o lungime de circa 8,58 km la estul și sudul orașului Vulcănești. Astfel, lucrările aferente obiectivului dat vor include:  – construcția unui pod la km 2,965 cu o lungime de 42 metri și a unui pasaj la km 4,690;   – construcția noilor terasamente pe sectorul km 2,800 – km 8,580;  – reconstrucția sectorului de drum existent km 0,100 – km 2,800; – amenajarea acceselor laterale către câmpurile agricole și amenajarea intersecției cu drumul regional G142 „Vulcănești – Etulia”.

Drumul M3 reprezintă cel mai scurt și cel mai important drum de legătură între Chișinău și Giurgiulești, oferind acces la Dunăre și Marea Neagră. De asemenea, coridorul M3 este parte integrantă a coridorului European E577 Poltava-Kirovograd- Chișinău-Giurgiulești-Galați-Slobozia.

Obiectivul general al proiectului constă în reducerea costurilor transportului rutier și micșorarea timpului de parcurgere pentru beneficiarii de drumuri din țara noastră. Încheiem prin a vă informa că acest proiect de infrastructură rutieră este finanțat de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și reprezintă un pas semnificativ în îmbunătățirea rețelei de drumuri, aducând beneficii esențiale pentru toți utilizatorii acestui traseu strategic.

Articole similare