Publică un anunț
piatasud.md

Imunitate puternică pe timp de iarnă cu dulceață de nuci verzi

Imunitate puternică pe timp de iarnă cu dulceață de nuci verzi

Dulceața de nuci verzi reglează nivelul colesterolului în sânge, tensiunea arterială și în același timp reduce riscul de infarct și întărește vasele de sânge.

Dulceața de nuci verzi făcută acasă este un deliciu. Cu toate că se folosește foarte mult zahăr în realizarea ei, ea aduce și foarte multe beneficii. Nucile verzi perfecte pentru dulceață sunt cele din luna iunie.

Ingrediente:

  • 2 kg de nuci verzi;
  • 2 kg de zahăr;
  • 1 litru de apă;
  • 2 lămâi;
  • 1 pachețel de vanilie.

Mod de preparare:

Nucile gata curățate le aruncăm într-un vas cu apă rece, astfel încât toate nucile să fie acoperite cu apă. Schimbăm apa din vas cât mai des. Nu ținem nucile în apă mai mult de 24 de ore.
După 24 de ore opărim nucile de trei ori câte 10 minute.

Între timp, fierbe apa și zahărul până obținem un sirop, iar imediat cum siropul este omogen, adaugăm nucile și zeama de lămâie (poți adăuga și lămâi tăiate subțiri).

Lăsăm dulceața să fiarbă pentru o oră, la foc mic, și amestecă din când în când pentru a ne asigura că nu se prinde de fundul vasului. Înainte cu câteva minute de a lua dulceața de pe foc, putem adăuga aromele la dorință (vanilie, scorțișoară, ce preferi).
Lăsăm să se răcească și apoi punem dulceața în borcanele sterilizate.

Nucile verzi, precum și cele uscate sunt foarte benefice pentru organism. Conțin vitaminele  A, E, F, C, B și  minerale precum fosfor, calciu, fier, zinc, potasiu – elemente care conferă nucilor proprietăţi imunostimulatoare și reprezintă cea mai bună hrană pentru creier.

Articole similare