Publică un anunț
piatasud.md

Cultura costă! Pentru evenimentul „Dialogul Speranței” s-au cheltuit 129 mii lei

Cultura costă! Pentru evenimentul „Dialogul Speranței” s-au cheltuit 129 mii lei

La data de 19 aprilie în incinta Palatului de Cultură din Cahul „Nicolae Botgros” a avut loc evenimentul cultural „Dialogul Speranței” cu participarea prezentatorului TV Dan Negru şi a preotului Vasile loana.

Potrivit dispoziției Nr. 209 din 17.04.2024 pentru acest eveniment conform devizului de cheltuieli anexat, Primăria municipiului Cahul a cheltuit 129 400 lei.

Cea mai mare sumă de bani a mers pentru onorarii, cazare și alimentație, probabil a celor doi protagoniști – 124 mii lei, alți trei mii lei au fost alocați pentru materiale de promovare, iar 1,6 mii lei au fost prevăzuți pentru confecționarea biletelor.

Potrivit informațiilor publicate de Palatul de Cultură pe Facebook, la acest eveniment au fost comercializate bilete cu prețul de 150 lei în sală și 100 lei la balcon.

„Publicul a fost captivat de cuvintele și experiențele împărtășite, rămânând încântat și profund însuflețit de întâlnirea cu acești oameni ai culturii și spiritualității noastre. Discuțiile pline de sens și de conținut au oferit răspunsuri la întrebările și provocările cu care mulți dintre noi ne confruntăm în fiecare zi. Într-o atmosferă de înțelegere și empatie, conferința „Dialogul Speranței” a adus în prim-plan teme precum iertarea, regăsirea de sine și relația cu divinul. Participanții au avut oportunitatea unică de a se conecta la un nivel mai profund cu aspectele esențiale ale vieții noastre, sub îndrumarea și învățămintele celor doi invitați de seamă” se spune într-o postare a palatului de Cultură din mun. .Cahul.

La eveniment, care potrivit instituției culturale, vine să îmbogățească traiectoria spirituală și intelectuală, au fost vândute peste 200 de bilete, conform informației oferite de primarul Nicolae Dandiș.

foto: Facebook/palatuldecultura.cahul

„Am simțit publicul setos de Cuvânt. Asta mi-a plăcut mult. Au răspuns cu atenția lor si au trimis intrebări foarte interesante! … Mi-a plăcut primarul orașului Cahul- Dl Prof. Nicolae Dandiș. Un român frumos care are darul de a păstra spiritul autentic românesc intr-un loc unde nu este deloc usor sa faci asta! Cinste lui pentru tot ceea ce face! Nu întamplator a fost premiat de Patriarhul nostru!” scrie Părintele Vasile loana pe pagina sa de Facebook despre eveniment și vizita la Cahul.

De menționat că, potrivit bannerelor din sală și dispoziției primarului, evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului Cahul Capitala Culturală a Republicii Moldova, proiect finanțat de Uniunea Europeană.

Precizăm că cu o zi înainte de evenimentul de la Cahul, „Dialogul Speranței” cu Dan Negru și Părintele Vasile Ioana urma să fie desfășurat la Arena Chișinău, dar a fost anulat „din motive independente de organizatorii evenimentului” potrivit platformei online de vânzare a biletelor.

Reamintim că Cahul a fost desemnat Capitala Cultural-Creativă a țării, beneficiind de-un grant în valoare de circa 300 mii Euro din partea Uniunii Europene.

Timp de mai bine de un an, în mun Cahul erau preconizate evenimente culturale și nu numai pentru a facilita atingerea obiectivelor strategiei elaborate de către Primăria Cahul.

Pentru implementarea Strategiei Culturale, în cadrul primăriei Cahul va fi creat un serviciu specializat, cu misiunea de a atrage și alte proiecte, finanțări pentru a acoperi financiar cheltuielile prevăzute de strategie.

Petru crearea strategiei Culturale a mun. Cahul au fost cheltuiți în total 30 mii euro, grant din partea programului EU4Culture. Pentru a obține titlul de Capitala Cultural-Creativă a țării și  Grantul de 300 mii euro, mun. Cahul a concurat cu mun. Orhei, care de asemenea a elaborat o strategie de dezvoltare a culturii. 

Articole similare