Publică un anunț
piatasud.md

Ecosistemul râului Prut va fi revitalizat cu suportul PNUD și GEF. Zona din Rezervația Biosferei Prutului de Jos deasemenea va fi restaurată

Ecosistemul râului Prut va fi revitalizat cu suportul PNUD și GEF.  Zona din Rezervația Biosferei Prutului de Jos deasemenea va fi restaurată

Proiectul „Conservarea și managementul durabil al zonelor umede din bazinul Prutului” intră în faza de implementare.

Petru Tataru, secretar general al Ministerul Mediului a participat la ședința Comitetului de Supraveghere a Proiectului „Conservarea și managementul durabil al zonelor umede cu accent  pe zonele cu valoare naturală înaltă din bazinul râului Prut”. 

În cadrul acestuia urmează să fie restaurate zonele umede strategice, inclusiv fâșiile protejate din Rezervația Biosferei Prutului de Jos și va fi reabilitată albia veche a râului Camenca, în beneficiul zonei umede din Rezervația Științifică „Pădurea Domnească” și a localităților învecinate.

La ședință doamna Victoria Covali, manager de proiect, a făcut prezentarea raportului privind activitatea pentru anul 2023, precum și cel al atelierului de inițiere. Îmbunătățirea stării zonelor umede și ariilor protejate, cu ajutorul proiectului, va permite controlarea durabilă a zonelor umede din bazinul Prutului, care găzduiesc specii de păsări acvatice migratoare de importanță globală, cum ar fi bâtlanii, egretele, lopătarii, ibișii, care trăiesc și se hrănesc în aceste zone. 

Finanțator și implementator al proiectului este GEF (Fondul Global pentru Mediu) și PNUD (Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare) iar partener de implementare Ministerul Mediului prin Oficiul Național de Implementarea Proiectelor în domeniul Mediului.

Articole similare