Publică un anunț
piatasud.md

„La Cotihana” – un complex turistic care se dezvoltă cu suportul UE

„La Cotihana” – un complex turistic care se dezvoltă cu suportul UE

La doar câțiva kilometri de municipiul Cahul, în localitatea Cotihana, în plină pandemie a fost deschis pentru vizitatori – baza de odihnă și de agrement „La Cotihana”.  În spatele acestei afaceri stă Nicolae Căpraru. Împreună cu soția sa, gestionează acest complex, care a devenit un adevărat refugiu pentru vizitatori, fiind amplasat în sânul naturii. 

„În anul 2020, în perioada pandemiei, a fost solicitat foarte mult serviciul de cazare în natură. Atunci, noi ne-am gândit că zona noastră poate oferi serviciul dat”, povestește Nicolae Căpraru.

Cu suportul programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, finanțat de UE și implementat de PNUD și UNICEF, antreprenorul a reușit să-și diversifice gama de servicii. 

„Datorită proiectului ‘EU4Moldova: Regiuni-cheie’, am construit mai multe căsuțe, unde acum cazăm în jur de zece persoane și ne bucurăm de mulți vizitatori și oaspeți din țară și din afară”, notează Nicolae Căpraru.

Antreprenorul a construit patru căsuțe de locuit, dintre care trei cu suportul programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie”. Oaspeții care aleg să petreacă un sejur „La Cotihana” au propria lor bucătărie în aer liber, iar pentru copii, antreprenorul a amenajat un complex de joacă.

„Grație suportului din partea Uniunii Europene, am reușit să facem față provocărilor. Am atras mai mulți vizitatori și am creat mai multe locuri de muncă!”, povestește Nicolae Căpraru. 

Antreprenorul a beneficiat de suport în cadrul concursului de finanțare pentru antreprenori, în cadrul Grupului de Acțiune Locală „Cişmeaua Sudului” și al clusterului turistic „VIA Cahul”, susținute financiar de programul „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD și UNICEF. 

Articole similare