Publică un anunț
piatasud.md

Ecaterina Banu și experiența LevelUP de la Bruxelles

Ecaterina Banu și experiența LevelUP de la Bruxelles

În perioada 12-13 aprilie, Banu Ecaterina, membră a Fondului pentru Tineri Cahul, a participat la evenimentul de instruire LevelUP, desfășurat la Bruxelles. 

Această instruire a fost destinată tinerilor interesați să se implice într-o comunitate de ambasadori ai democrației, care își propune să consolideze valorile democratice și să încurajeze participarea la alegerile europene.

„Level Up a fost o experiență remarcabilă și inspirațională la care am avut privilegiul de a participa în calitate de membru al Fondului pentru Tineri Cahul, la Bruxelles împreună cu alți nouă tineri din Republica Moldova. Evenimentul a fost informativ și am avut ocazia să învățăm unii de la alții și să ne angajăm în diverse activități care au fost atât perspicace, cât și benefice. În plus, am avut șansa de a interacționa cu experți care ne-au împărtășit din cunoștințe și expertiza lor” povestește Banu Ecaterina.

Spune că a descoperit resurse și instrumente noi, utile în promovarea participării democratice în rândul tinerilor. 

„Participarea noastră la eveniment a subliniat importanța implicării comunității în viața politică și nu numai, dar și nevoia de a vorbi și de a ne face auziți. Mi-am reconfirmat încă odată că resursele online, cum ar fi site-urile web și platformele de social-media, sunt esențiale în promovarea participării democratice în rândul tinerilor. În timpul evenimentului, am participat și la ateliere care ne-au învățat cum să creăm un scenariu atrăgător și să producem videoclipuri captivante pentru oameni de orice ce vârsta. În plus, am dobândit o înțelegere a modului în care organizarea de evenimente și dezbateri poate fi o modalitate eficientă de a stimula implicarea și dialogul comunitar”  spune Banu Ecaterina

Participarea la LevelUP, i-a oferit Ecaterinei o nouă perspectivă asupra importanței votului și a implicării tinerilor în acest proces. Astfel, și-a consolidat convingerea că fiecare vot contează și că implicarea activă a tinerilor este importantă pentru viitorul democratic al societății noastre.

Inițial când am aflat ca voi participa la acest proiect am avut emoții, dar cei drept constructive. Pe măsură ce am avansat cu demersurile și toate cererile proiectului, am simțit că îmi crește încrederea în mine și  abilitățile mele . Experiența acesta cu siguranță își va lăsa amprentele în tot ceea ce înseamnă pentru mine voluntariat de calitate și oameni de la care ai ce învăța” menționează Banu Ecaterina.

După această instruire de la Bruxelles, Ecaterina intenționează să aplice informațiile și abilitățile dobândite pentru stimularea participării comunității la modelarea politică a țării și pentru a promova valorile democratice în comunitatea sa.

Articole similare