Publică un anunț
piatasud.md

Inspectorii curăță Prutul de plase abandonate și sancționează arderea deșeurilor la Cahul

Inspectorii curăță Prutul de plase abandonate și sancționează arderea deșeurilor la Cahul

Inspectorii de mediu din Cahul au întreprins acțiuni hotărâte împotriva activităților ilegale care pun în pericol mediul în zona localităților Cahul-Giurgiulești.

Recent, o operațiune de control desfășurată în localitatea Brânza a dus la descoperirea și ridicarea mai multor plase de pescuit abandonate în apele râului Prut. Această măsură a fost luată pentru a preveni impactul negativ al plaselor asupra biodiversității acvatice.

Un alt incident sesizat de inspectori a fost arderea deșeurilor municipale în extravilanul orașului Cahul. Un locuitor al zonei a fost prins în timp ce incinera deșeurile, o practică cu consecințe grave asupra calității aerului și a mediului înconjurător. Autoritățile au întocmit un proces-verbal de contravenție și au aplicat o amendă de 15.000 lei, conform articolului 154 alineatul (1) PRIM Cod Contravențional.

Inspectoratul pentru Protecția Mediului reamintește că este esențial ca toți cetățenii să conștientizeze importanța respectării regulilor și normelor privind protecția mediului, pentru a preveni consecințele negative asupra sănătății și a ecosistemelor.

Articole similare