Publică un anunț
piatasud.md

Pesta porcină africană confirmată la Cahul: carantină instituită pe teritoriul raionului

Pesta porcină africană confirmată la Cahul: carantină instituită pe teritoriul raionului

Comisia pentru Situații Excepționale a raionului Cahul s-a convocat ieri, 7 februarie 2024, în ședință extraordinară, ca urmare a confirmării pestei porcine africane la un porc mistreț și confirmarea maladiei la porc mistreț din fauna sălbatică, găsit mort în zona de frontieră Cahul, în apropierea localității Zîrnești/Paicu.

Astfel în cadrul ședinței CSE Cahul au fost prezentate informații detaliate despre situația creată de confirmarea bolii la porc mistreț și a fost aprobat Planul de măsuri și restricții pentru eradicarea și prevenirea răspândirii pestei porcine africane pe teritoriul raionului Cahul.

A fost instituită carantină pe teritoriul raionului Cahul, pe o perioadă de 45 de zile, începând cu data de 7 februarie 2024.

Hotărârea nr. 3 din 7 februarie 2024 a Comisiei pentru Situații Excepționale a raionului Cahul și Planul măsurilor adoptate pot fi consultate aici

Respectarea restricțiilor și a măsurilor stabilite este esențială pentru a preveni extinderea focarelor de pestă porcină africană.

Articole similare