Publică un anunț
piatasud.md

Maia Sandu, despre riscurile de securitate: „Diversioniști cu pregătire militară planifică acțiuni violente”

Maia Sandu, despre riscurile de securitate: „Diversioniști cu pregătire militară planifică acțiuni violente”

Președintele Maia Sandu, a susținut un briefing de presă despre situația de securitate din Republica Moldova.

„Planul Rusiei de a întreprinde acțiuni subversive pe teritoriul statului nostru nu este unul nou. Acțiuni de subminare a statului au existat și în toamna anului trecut, dar ele nu și-au atins obiectiul datorită intervenției prompte a instituțiilor noastre de securitate și de asigurare a ordinii publice. În perioada octombrie-decembrie, poliția și SIS au intervenit în mai multe cazuri de organizare a elementelor criminale și a oprit tentativele de violență” a declarat președintele.

Maia Sandu a menționat că în toamnă accentul s-a pus pe criza energetică care trebuia să provoace nemulțumiri majore în rândul populației și să conducă la proteste.

„Planul pentru perioada următoare presupune acțiuni cu implicarea unor diversioniști cu pregătire militară, camuflați în civil, care să întreprindă acțiuni violente, atac asupra unor edificii ale statului și luare de ostatici”, a spus președintele.

Șefa statului a adăugat că prin acțiuni violente, mascate sub formă de proteste ale așa numitei opoziții ar urma să se forțeze schimbarea puterii de la Chișinău.

„Documentele recepționate de la partenerii noștri ucraineni demonstrează o bună documentare a locațiilor și a aspectelor logistice pentru organizarea acestor activități subversive”.

Evenimentul poate fi urmărit în direct mai jos.

Articole similare