Publică un anunț
piatasud.md

Ministerul Sănătății anunță despre crearea serviciului de asistență medicală stomatologică sub anestezie generală pentru persoanele cu nevoi speciale, în condiții de staționar

Ministerul Sănătății  anunță despre crearea serviciului de asistență medicală stomatologică sub anestezie generală pentru persoanele cu nevoi speciale, în condiții de staționar

Ministerul Sănătății anunță că a fost creat un Serviciu special de asistență medicală stomatologică sub anestezie generală, dedicat persoanelor cu dizabilități grave și nevoi speciale, atât copii, cât și adulți. Serviciul va fi disponibil gratuit, cu acoperire din Fondul de asigurări medicale, începând cu 1 iunie 2024.

Copiiilor li se va acorda asistență stomatologică în cadrul Institutului Mamei și Copilului, Clinica „Emilian Coțaga”, iar adulților – în cadrul Institutului de Medicină Urgentă.

Serviciul este dotat cu toate resursele necesare pentru a oferi îngrijiri medicale stomatologice de înaltă calitate persoanelor cu nevoi speciale. Echipa medicală este specializată în tratarea pacienților cu dizabilități și va asigura un mediu confortabil și sigur pentru fiecare pacient.

”Am mai rezolvat o breșă din sistem. Fiecare persoană, în special copiii și cei cu vulnerabilități trebuie să se bucure de tratamentele de care au nevoie și nu să rătăcească prin sistem în căutarea lor. Sănătate tuturora și dințișori sănătoși celor mici!”, a scris pe pagina sa ministra sănătății, Ala Nemerenco.

Articole similare