Publică un anunț
piatasud.md

Se propun noi reguli pentru susținerea examenului auto. Ce prevăd acestea

Se propun noi reguli pentru susținerea examenului auto. Ce prevăd acestea

Dacă există blocaje mai lungi decât 2 minute în trafic în timpul examenului auto, această perioadă nu se va include în timpul rezervat examenului. Noile prevederi sunt propuse spre consultări publice de către de Ministerul Educației.

Conform unui proiect prezentat, măsura se va aplica dacă pe durata desfășurării probei practice la examenul auto vehiculul este oprit fortuit. Reglementarea va fi valabilă și dacă traficul este totalmente blocat, indiferent de motiv, de exemplu pentru cedarea trecerii coloanelor oficiale, trenului sau altui vehicul feroviar, pentru mai mult de 2 minute, transmite realitatea.md

„Pe durata desfășurării probei practice, examinatorul trebuie să perceapă că se află în siguranță. Erorile de conducere sau comportamentul care pun în pericol siguranța vehiculului de examinare sau alți participanți la trafic, fie că este necesar sau nu intervenția examinatorului, candidatul va fi penalizat cu acordarea calificativului „Respins”, cu excepția cazului când pericolul a survenit din vina altui participant la trafic. În acest caz, examinatorul decide dacă proba practică va continua până la expirarea timpului minim necesar sau nu”, se mai arată în propunerile din proiect.

De asemenea, devine obligatorie traversarea a minim două intersecții, cu efectuarea manevrei de virare la stânga, unde este necesară cedarea trecerea vehiculelor care vin din sens opus și se deplasează înainte sau la dreapta.

Circulația la trecerea la nivel cu calea ferată devine facultativă.

Articole similare