Publică un anunț
piatasud.md

Ministrul Sergiu Prodan – impresii despre spectacolul „Mamă” a Teatrului din Cahul

Ministrul Sergiu Prodan – impresii despre spectacolul „Mamă” a Teatrului din Cahul

Premiera spectacolului „Mamă”, în regia Luminiței Țâcu, a debutat weekendul trecut în municipiului Cahul. Protagonistele noii montări, actrițele Maria Ciobănică și Aurica Țurcanu, au cules aplauzele publicului local, dar și ale echipei Ministerului Culturii.

Ministrul Culturii, Sergiu Prodan, a recunoscut că vine, de fiecare dată, cu multă bucurie la Cahul – un oraș cu spirit european, cu o viață culturală dinamică și cu evenimente pentru toate generațiile și interesele. Nu în zadar, potrivit oficialului, Cahulul a fost proclamat drept Capitală a Tineretului pentru anul 2024. Mai mult, până în 2030, localitatea va fi și capitala cultural-creativă a Republicii Moldova.

„Spectacolul „Mamă” este un nou eveniment care, sunt convins, va fi apreciat de public și se va înscrie armonios în viața culturală a orașului. Un spectacol care, așa cum ne-a obișnuit Luminița Țâcu, abordează probleme care ne vizează și ne ating pe toți – de la realități sociale dureroase până la drame de familie”, a spus Sergiu Prodan.

Piesa, a patra la număr montată pe scena Teatrului muzical-dramatic „Bogdan Petriceicu Hasdeu” de Luminița Țâcu, este și o nouă probă de curaj profesional pentru ea, textul fiind montat în premieră absolută în Moldova.

Ministrul a felicitat regizoarea pentru încă o doză de profunzime pe care a oferit-o, iar pe actrițele Maria Ciobănică și Aurica Țurcanu – pentru jocul excelent și pentru avalanșa de emoții transmise din scenă. Totodată, el a felicitat întreaga trupă pentru frumoasa colaborare cu Luminița Țâcu, care s-a transformat într-o bună tradiție și într-o prietenie puternică, și din care are de câștigat, înainte de toate, publicul. 

„Le doresc regizoarei și actorilor să facă în continuare echipă și să creeze împreună spectacole de înaltă ținută artistică, spre bucuria noastră a tuturor”, a mai spus ministrul Sergiu Prodan.

Totodată, el și-a exprimat speranța că, în scurt timp, va fi identificat antreprenorul care să ducă la bun sfârșit lucrările de reparație a Teatrului din Cahul, astfel încât artiștii și publicul să se bucure de condițiile pe care le merită.

Articole similare