Publică un anunț
piatasud.md

R. Moldova ar putea primi 15 milioane de euro din partea UE

R. Moldova ar putea primi 15 milioane de euro din partea UE

Șeful statului Maia Sandu a anunțat astăzi că a semnat Decretul pentru inițierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului de finanțare între Republica Moldova și Comisia Europeană privind asistența financiară din partea Uniunii Europene destinată pentru atenuarea efectelor pandemiei, comunică MOLDPRES.

Potrivit surse citate, decretul a fost semnat ca urmare a discuțiilor avute în cadrul vizitei sale la Bruxelles. „Acordul prevede o donație de 15 milioane de euro, ajutor pentru depășirea crizei sanitare și economice. Am semnat acest decret pentru a face posibilă acordarea finanțării pentru Republica Moldova în contextul în care lipsește un guvern cu atribuții depline. Vom urmări cu atenție alocarea acestor fonduri. Mulțumesc Uniunii Europene pentru sprijinul ei continuu pentru cetățenii noștri”, a spus Maia Sandu.

În perioada 18 – 19 ianuarie curent, președintele R. Moldova a efectuat o vizită de lucru la Bruxelles. În cadrul acesteia, Maia Sandu a avut întâlniri cu mai mulți oficiali europeni printre care și președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Articole similare