Publică un anunț
piatasud.md

Riscă pușcărie. Trei tineri din Cantemir se filmau cum torturează 2 pisici

Riscă pușcărie. Trei tineri din Cantemir se filmau cum torturează 2 pisici

Mai multe imagini video în care apar 3 tineri în timp ce își bat joc de 2 pisici, ne-au fost expediate la redacție de către un cititor. 

„Sunt foarte îngrozit dat fiind faptul că am văzut cu ochii mei incidentul îngrozitor în care trei indivizi în stare de ebrietate au omorât în bătaie două pisici nevinovate. Este inacceptabil să se facă rău animalelor și este important să se ia măsuri pentru un astfel de cruzime” se spune în mesajul expediat cu imaginile video.

Pe imaginile video expediate se vede cum pisicile sunt lovite cu picioarele și sugrumate. Imaginile video sunt filmate, orientativ în zilele când încă era multă zăpadă afară. Potrivit sursei, tinerii ar fi din raionul Cantemir. 

„Vreau să solicit sprijinul comunității și al altor iubitori de animale pentru a aduce atenția asupra acestui incident și pentru a face presiuni pentru o legislație mai strictă privind protecția animalelor. Este important să ne unim și să luptăm împotriva cruzimii față de animale. Sper că autoritățile vor acționa în consecință și că vinovații vor fi trași la răspundere pentru acțiunile lor. Mai jos atașez câteva dovezi ( filmări video și capturi de ecran) de asemenea atașez și adresa persoanei care a distribuit pe rețeaua de socializare Snapchat” ne-a mai scris cititorul. 

Din considerente etice, nu vom publica imaginile imaginile video și nu vom divulga identitatea persoanei care a difuzat imaginile. 

Mențină că cruzimea față de animale se pedepsește penal, inclusiv cei găsiți vinovați pot face pușcărie. Potrivit art. 222 prim. Cod Penal al RM Tratarea cu cruzime sau torturarea animalelor care a cauzat mutilarea ori moartea acestora se pedepseşte cu amendă în mărime de la 500 la 750 de unităţi convenţionale (25000 – 37500 lei ) sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 100 la 180 de ore, sau cu închisoare de până la 1 an.

Aceleaşi fapte săvоrşite: în public sau în prezenţa minorilor; de o persoană responsabilă de îngrijirea, protecţia şi bunăstarea animalelor, de dresarea sau de acordarea asistenţei medicale veterinare; din motive sadice se pedepsesc cu amendă în mărime de la 750 la 1350 de unităţi convenţionale (37500 – 67500 lei) sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de la 1 la 3 ani.

Articole similare