Publică un anunț
piatasud.md

A parcurs peste 500 km cu rulota pentru a aduce cărți la Cahul

A parcurs peste 500 km cu rulota pentru a aduce cărți la Cahul

Constantin Inel a parcurs cu rulota peste 500 km până la Cahul pentru a face o donație de Hramul orașului.

Acesta a venit tocmai din Alba Iulia și a donat peste 500 de volume, îmbogățind patrimoniul local cu un fond de carte variat, colectat de la societatea românească.

Evenimentul s-a desfășurat în cadrul Universității de Stat ”B. P. Hașdeu” la care au participat domnul primar Nicolae Dandiș și reprezentanții proiectului. Protocolul de colaborare a fost semnat de Hramul orașului între primăria mun. Cahul și Î. S. ”Cartea din rulotă”.

”Este vorba despre cărți din literatura românească și universală, autori clasici; cărți științifice din domeniul istoriei, etnografie, folclor și istoria artelor, donate din ce s-a editat pe parcursul anilor în editura Muzeului Național din Alba-Iulia și Transilvania, lucrări pe care le considerăm foarte ultile în procesul de educație al studenților și elevilor din mun. Cahul.” declară Constantin Inel.

„Cartea din rulotă” este o întreprindere socială creată cu scopul de a oferi acces la educație în diferite localități, prin deplasarea cu ajutorul unei biblioteci mobile în zone greu accesibile. Conceptul este gândit pentru a reuni povestea cărții, de la idee la tipar sau grija pentru carte. 

Articole similare