Publică un anunț
piatasud.md

Medalii de aur pentru dansatorii din Moldova la Campionatul European pentru seniori și tineret /FOTO

Medalii de aur pentru dansatorii din Moldova la Campionatul European pentru seniori și tineret /FOTO

Republica Moldova a găzduit două turnee majore de dans sportiv, Campionatul European pentru seniori și Campionatul European pentru tineret.

Campionatul European pentru seniori, proba standard adult, a reunit 56 de perechi din 29 de țări. Ceremonia de deschidere a fost onorată de prezența secretarului de stat pe domeniul sportului, Sergiu Gurin, care a mulțumit Federației Internaționale de Dans Sportiv pentru încrederea acordată Moldovei de a organiza acest eveniment prestigios.

Pe podiumul competiției europene pentru seniori, Republica Moldova a strălucit cu perechea Alexei Glukhov/Anastasia Glazunova, care au obținut locul I. Locul secund a fost ocupat de tandemul din România Rareș Cojoc/Andreea Matei, iar podiumul a fost completat de dansatorii germani Tomas Fainsil/Violetta Fainsil.

Performanța excepțională a continuat la Campionatul European pentru categoria de vârstă până la 21 de ani, zece dansuri, unde perechea din Republica Moldova Vladimir Cebanu/Sofia Chiorescu a cucerit titlul de campioană. Locul II a revenit reprezentanților din Lituania Domantas Belevicius/Dominyka Brantaite, iar medalia de bronz a fost adusă acasă de dansatorii moldoveni Lucian Angheluță/Ionela Ursu. Competiția din această categorie a reunit 26 de perechi din 18 țări.

Succesul celor două turnee de dans sportiv organizate de Moldova a fost posibil datorită sprijinului financiar al Ministerului Educației și Cercetării.

Articole similare