Publică un anunț
piatasud.md

Alte 20 de ventilatoare au fost distribuite spitalelor din țară. Unul va ajunge și la Spitalul Raional Cahul

Alte 20 de ventilatoare au fost distribuite spitalelor din țară. Unul va ajunge și la Spitalul Raional Cahul

20 de ventilatoare procurate în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova” au fost distribuite instituțiilor medicale pentru a face față numărului de pacienți internați cu COVID-19 în stare gravă și care necesită respirație asistată, informează MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, dispozitivele medicale au fost distribuite Institutului de Medicină Urgentă, Spitalului Clinic din Bălți, SCM „Sf. Arhanghel Mihail”, SCM nr. 1, SCM „Sf. Treime”, Centrului COVID-19 și Spitalului Raional Cahul, instituții care au secții de terapie intensivă.

În următoarea perioadă vor fi livrate alte 250 de ventilatoare, procurate din același proiect, pentru consolidarea secțiilor de terapie intensivă din toată țara.

La momentul actual, 289 de pacienți se află în stare gravă în instituțiile spitalicești, iar 61 sunt supuși ventilării mecanice.

În total, până astăzi, în ţară au fost înregistrate 124 264 de cazuri de COVID-19, iar 2521 de persoane au decedat din cauza complicațiilor provocate de noul coronavirus.

Articole similare