Publică un anunț
piatasud.md

Strugurii crescuți în regiunea Cahul din podgoriile lui Petru Mihov ajung pe piața europeană

Strugurii crescuți în regiunea Cahul din podgoriile lui Petru Mihov ajung pe piața europeană

De mai bine de 20 de ani, antreprenorul Petru Mihov cultivă viță-de-vie și este fondatorul afacerii „Terra Vitis” SRL din satul Burlacu, raionul Cahul.

Afacerea pe care o gestionează are aproape două mii de hectare și peste 130 de soiuri de struguri autohtoni, precum și din alte colțuri ale lumii precum SUA, Ucraina, Turcia, Italia.

„Întreprinderea noastră este multi-ramurală. Avem și cultură mare, adică fitotehnie, dar avem și plantații multianuale, livezi, cireși, meri și peri. Avem și un sector mare viticol, care este compus din 40 de hectare de struguri de masă și aproximativ 70 de hectare de struguri tehnici pentru vin”, menționează Petru Mihov.

Pentru a-și face plantația de viță-de-vie mai rezistentă la factorii externi, Petru Mihov a instalat o stație de pompare a apei și un sistem de irigare în valoare de 29.500 de euro.

„Am procurat o pompă diesel de pompare a apei din iazul de acumulare în sistemul de irigare și un punct de fertirigare, care constă din filtre și noduri de fertirigare, pe care le folosim la introducerea îngrășămintelor. Datorită faptului că am introdus investiția dată, la noi productivitatea s-a mărit de două ori”, notează Petru Mihov.

Asistența a venit din partea programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD și UNICEF.

Acum compania lui Petru Mihov are 156 de angajați, în afară de sezonieri, pe care îi invită în perioada de recoltare a strugurilor. De asemenea, compania exportă struguri de masă în România, Franța și alte state europene. 

Articole similare