Publică un anunț
piatasud.md

Cetățenii români din Moldova, pe 9 iunie vor putea alege membrii în Parlamentul European

Cetățenii români din Moldova, pe 9 iunie vor putea alege membrii în Parlamentul European

La alegerile din iunie 9 iunie, cetățenii români își vor alege cei 33 de membri din România în Parlamentul European.

În Republica Moldova, pentru acest scrutin, vor fi deschise 52 de secții de votare, două dintre acestea fiind organizate în municipiul Cahul și în satul Giurgiulești. De asemenea, vor fi deschise, în regiunea de sud a țării secții de votare în orașele Cantemir, Leova, Cimișlia, dar și mun. Comrat.

Ambasada României la Chișinău menționează că cetățenii români cu drept de vot care domiciliază, au reședința sau se află temporar în străinătate pot vota la orice secție organizată în străinătate, pe baza unui document de identitate românesc valabil în ziua votării.

Este vorba despre cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, pașaportul diplomatic, pașaportul diplomatic electronic, pașaportul de serviciu; pașaportul de serviciu electronic; pașaportul simplu; pașaportul simplu electronic, pașaportul simplu temporar, în cazul elevilor din școlile militare sau carnetul de serviciu militar.

La scrutinul din 9 iunie votarea începe la ora locală 07.00 și se încheie la ora 22.00. Alegătorii care se vor afla la sediul secției de votare la ora 22.00, precum și cei care se vor afla la rând în afara sediului secției de votare pentru a intra în localul de vot vor putea să-și exercite dreptul de vot până la ora locală 23.59.

Articole similare