Publică un anunț
piatasud.md

În acest weekend la teatrul din Cahul a avut loc premiera spectacolului ”MAMĂ”

În acest weekend la teatrul din Cahul a avut loc premiera spectacolului ”MAMĂ”
© sursa foto: Facebook, Maria Ciobănică

Premieră la Teatrul dramatic „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul. Aseară au răsunat aplauze la spectacolul „Mamă”, montat de regizoarea Luminița Țîcu după piesa scriitoarei spaniole Marta Barcelo. E povestea a doua necunoscute – o fiică în căutarea unei mame și o mamă în căutarea unei fiice, care se întâlnesc în urma unui anunț. Practic, fiica își angajează mama prin contract și devin astfel mamă și fiică pentru o perioadă determinată.

În scenă își trăiesc destinele două femei. Una vrea o mamă, alta își caută o fiică. Aurica Țurcanu este protagonista Esperanzei, care n-a avut fericirea să aibă o fiică, iar acum e singură și tristă, transmite moldova1.md

„Femeia bătrână este bolnavă, cu pensie mică, dar a scris acest anunț că vrea să aibă o fată, o fată pe contract. De la început nu credea că acest anunț o să aibă sorți de izbândă, dar uite că s-a găsit cineva și aici vreau să zic că s-au găsit oameni buni pe lume”, a spus Aurica Țurcanu, actriță.

„Este abordată tema abandonului, tema vârstnicilor care ajung să nu trebuiască nimănui. Este o piesă despre mamă și fiică care va ajunge la inima spectatorului. Este despre iubire acest spectacol, este despre puterea de a vindeca prin iubire”, a declarat Maria Ciobănică, actriță.

Mamă este textul pe care regizoarea Luminița Țîcu demult visa să-l aducă în luminile rampei.

„Aici e casa lui, anume cu aceste actrițe Aurica Țurcanu și Maria Ciobănică, e vorba despre textul Martei Barcelo, unul dintre cele mai puternice texte din dramaturgia contemporană. Abordează teme profunde, complexe așa precum e abandonul, sărăcia, așa cum e nevoia de iubire, iubirea pe care uneori o avem și n-o prețuim”, a menționat Luminița Țîcu, regizoare.

„Un text care te pătrunde până în adânc, am fost la toate repetițiile fetelor, am plâns cu ele alături. E vorba despre două femei și iată soarta le oferă acum această șansă de a fi mamă și fiică, de a construi ceva împreună, desigur, prin dragoste, prin iubire”, a subliniat Rodica Zbîrciog, asistentă de regie.

La finalul spectacolului au răsunat aplauze, cuvinte de prețuire și recunoștință. „ Felicitări tuturor! O piesă inedită, actuală, jucată nemaipomenit de ambele actrițe! Felicitări regizoarei c-a pus în scenă o poveste foarte frumoasă”, a menționat Gabriel Nicola, consulul general al Romîniei la Cahul.

„Mamă” este pentru pentru Luminița Țîcu al patrulea spectacol pe care l-a montat la Cahul. Mai multe detalii despre premieră, despre noile proiecte la Teatrul „Bogdan Petriceicu Hașdeu” urmăriți la Moldova 1 pe 23 martie în emisiunea „Cultura”.

Articole similare