Publică un anunț
piatasud.md

De 4 ani în reparații: Drumul Hîncești-Cantemir ar putea fi gata până la finele anului

De 4 ani în reparații: Drumul Hîncești-Cantemir ar putea fi gata până la finele anului

Reparațiile de pe traseul Hîncești – Leova – Cantemir se vor încheia la finele acestui an. Cel puțin, asta promit reprezentanții companiei care efectuează lucrările. Aceștia sunt convinși că se vor încadra în termenul respectiv, chiar dacă în cei aproape patru ani, de când au demarat renovarea drumului care leagă centrul de sudul țării, nu au făcut nici jumătate din volumul necesar de lucrări.

„Acest proiect a început în pandemia de covid 19, a fost greu să se mențină tot efectivul de muncitori, au fost multe incertitudini și am pierdut un an. În următorul an toată lumea știe că a început războiul în Ucraina, prețul materialelor de construcții și aprovizionarea au fost afectate”, transmite tv8.md

După mai multe solicitări venite de la telespectatori nedumeriți că lucrările începute încă în 2020 pe traseul Hîncești- Leova- Cantemir nu par să se mai sfârșească, TV8 a realizat o serie de reportaje la acest subiect. Deși proiectul inițial prevedea finalizarea reparațiilor până la finele anului trecut, muncitorii au efectuat doar 48% din volumul necesar. Totuși, compania responsabilă de renovarea drumului spune că, până la sfârșitul acestui an, toate lucrările vor fi încheiate.

„Scopul principal este să terminăm tot lucrul până la sfârșitul acestui an. Așa cum am promis și discutat de multe ori la întâlnirile noastre cu Întreprinderea de stat a Drumurilor, dar și cu domnul ministru, am promis să terminăm până la sfârșitul anului curent”.

Reprezentanții companiei recunosc că le-au cerut muncitorilor să lucreze mai rapid, după ce săptămâna trecută, ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, a declarat că, dacă până la finele lunii curente, lucrările nu vor avansa, contractul cu firma respectivă ar putea fi reziliat.

„Accelerăm progresul. Îl vom îmbunătăți. Aducem multe materiale, dar și personal. Ne vom îmbunătăți viteza și cred că îi vom arăta domnului ministru că suntem pregătiți să terminăm proiectul în acest an”.

Astăzi Spînu a confirmat ultimatumul.

Traseul Hîncești – Leova – Cantemir are o lungime de 83 km. Valoarea totală a proiectului de renovare a drumului este de peste 56 milioane de euro, bani acordați Guvernului Republicii Moldova, în calitate de împrumut, de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.