Publică un anunț
piatasud.md

FOTO// Cetățenii din Cahul au fost instruiți să acorde primul ajutor la „Maratonul resuscitării”

FOTO// Cetățenii din Cahul au fost instruiți să acorde primul ajutor la „Maratonul resuscitării”

Pe 15 octombrie 2023 angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au participat în municipiul Cahul la ,,Maratonul resuscitării” ediția a IV-a.

Evenimentul a fost organizat de IGSU în colaborare cu Asociația Obștească „Pro-Lumina”, Spitalul Raional Cahul, Colegiul de Medicină Cahul, dar și Echipa Elementului de Suport Civil Militar al Ambasadei SUA.

În acest context,  salvatorii, medicii și paramedicii SMURD au format echipe mobile, care au fost dislocate în zonele Centrelor Comerciale JYSK și Europa Plus din municipiul Cahul. Aici, specialiștii în domeniu au explicat și prezentat cum se acordă primul ajutor unei persoane care a suferit un stop cardio-respirator.

Pe parcursul a patru ore au fost demonstrate acțiunile necesare de întreprins în caz că persoana a suferit un stop cardiac, dar și alte manevre de acordare a primului ajutor medical în diferite situații de criză. Mai mult, cei prezenți la eveniment, au învățat cum se folosesc tehnicile de acordare a primului ajutor maturilor și copiilor, exersând pe manechine manevrele de resuscitare.

Cetățenii s-au implicat activ în toate exercițiile de simulare, manifestând un interes sporit în vederea formării abilităților de acordare a primului ajutor persoanelor aflate în dificultate de sănătate. La finalul maratonului aceștia au beneficiat de materiale informative ce conțineau instrucțiuni privind aplicarea tehnicilor de resuscitare. 

Scopul acestor activități este de a instrui populația în domeniul acordării primului ajutor persoanelor care au suferit un stop cardiac, în vederea reducerii numărului de decese înregistrate din această cauză.

Maratonul a fost organizat cu ocazia marcării „Zilei europene a resuscitării”, care se celebrează tradițional pe 16 octombrie.

Articole similare