Publică un anunț
piatasud.md

I-a promis că o să muncească în Turcia, dar a dus-o la Cahul. Un bărbat va petrece următorii 10 ani în închisoare

I-a promis că o să muncească în Turcia, dar a dus-o la Cahul. Un bărbat va petrece următorii 10 ani în închisoare

Un bărbat de 53 de ani a fost condamnat la 10 ani privațiune de libertate pentru trafic de ființe umane.

Potrivit învinuirii înaintate de către procurori, inculpatul, de comun acord cu alte persoane, în anul 2011, în scopul exploatării sexuale comerciale în Turcia, au recrutat o femeie.

Abuzând de poziția ei de vulnerabilitate, i-au propus să practice prostituția în Turcia, asigurând-o că își vor asuma cheltuielile de transport și va fi remunerată financiar bine.

După ce femeia a acceptat, inculpatul a dus-o prin înșelăciune într-un sat din raionul Cahul, unde, prin aplicarea violenței fizice și psihice, a constrâns-o la prestarea serviciilor sexuale timp de câteva zile, după care, victima a reușit să evadeze.

Unul din complicii inculpatului este anunțat în căutare, iar altul a fost condamnat printr-o sentință anterioară, pronunțată în anul 2015, la 8 ani de închisoare cu executare.

Potrivit sentinței, pe lângă pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 10 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, inculpatul a fost privat de dreptul de a ocupa funcții și de a exercita activitate de transportare a persoanelor în afara țării, angajării persoanelor și altor activității conexe pe un termen de 5 ani.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Cahul.

Articole similare