Publică un anunț
piatasud.md

Maia Sandu a fost în vizită în localitățile Vadul lui Isac și Manta, din Cahul

Maia Sandu a fost în vizită în localitățile Vadul lui Isac și Manta, din Cahul

Zilele trecute, Președinta Maia Sandu a mers în localitățile Vadul lui Isac și Manta, așezate în lunca Prutului, Cahul: „Oamenii din această zonă sunt primitori, iar tradițiile sunt parte a vieții de zi cu zi. Ambele localități, conduse de femei, realizează numeroase proiecte, din surse locale și externe, destinate creșterii nivelului de viață în comunități”.  

Șefa statului a menționat că în Vadul lui Isac sunt spații de agrement pentru copii și maturi și este amenajat Parcul Dacic, care pune în valoare monumentul arheologic Valul lui Traian. „Localitatea are un centru de instruire în arta țesutului și a  cioplirii în lemn, dar și o fanfară pentru copii, ansambluri muzicale și de dansuri, și un teatru popular. Iar ca să protejeze mediul, locuitorii au plantat circa 9 mii de arbori și arbuști”, a spus Președinta. 

Președinta Maia Sandu a mai subliniat că la Manta, tinerii și sătenii din diasporă au contribuit la amenajarea a două parcuri, a stațiilor de așteptare a transportului public. La fel a mai spus că localitatea a reușit să rezolve probleme esențiale: a fost construit apeduct și sistem de iluminare stradală, au fost reparate capital grădinițele, care în curând vor avea și panouri solare. „Oamenii din această zonă sunt susținători fideli ai aderării țării la UE, iar astfel de realizări apropie țara, tot mai mult, de standardele europene de viață”, a conchis șefa statului.

Articole similare