Publică un anunț
piatasud.md

Mărfuri în valoare de peste 7 milioane de lei, suspectate că ar fi contrafăcute, sechestrate de autorități

Mărfuri în valoare de peste 7 milioane de lei, suspectate că ar fi contrafăcute, sechestrate de autorități

Autoritățile implicate în depistarea mărfurilor contrafăcute, au sechestrat, anul trecut mărfuri în valoare de peste 6 milioane de lei.

Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI) a publicat Raportul național privind respectarea drepturilor de proprietate intelectuală (DPI) în Republica Moldova pentru anul 2020.

Raportul este elaborat de Observatorul respectării drepturilor de proprietate intelectuală cu suportul informațional al autorităților publice din Republica Moldova responsabile de asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală, și anume: Serviciul Vamal, Ministerul Afacerilor Interne, Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, Procuratura și Consiliul Concurenței.

Conform cifrelor raportate de Serviciul Vamal, pe parcursul anului 2020, organul vamal a înregistrat 98 de cazuri de ridicare a unor loturi de mărfuri, susceptibile de a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală, ceea ce constituie 7.105.080 de unităţi de marfă, în valoare de peste 6 milioane de lei.

Menționăm că, în contextul situaţiei epidemiologice din Republica Moldova, având în vedere deciziile Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică cu privire la instituirea unui regim special de activitate, pentru anul 2020 se atestă o diminuare a numărului de controale și măsuri realizate de poliție în vederea prevenirii și combaterii contravenţiilor în domeniul PI.

Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței raportează pentru anul 2020 ridicarea de produse contrafăcute în valoare totală de 266.088 de lei (în anul 2019 valoarea totală a acestora s-a ridicat la 405.309 lei), iar Procuratura a emis procese-verbale de ridicare a produselor contrafăcute care însumează 1.115.224,36 de lei (în creștere față de anul 2019 când valoarea totală a constituit 947.000 de lei).

Sursa: bizlaw.md

Articole similare