Publică un anunț
piatasud.md

Minim un milion de lei pentru bugetarea participativă în mun. Cahul

Minim un milion de lei pentru bugetarea participativă în mun. Cahul

Consiliul municipal Cahul urmează să discute joi, 22 august un proiect de decizie privind aprobarea politicii publice de bugetare participativă în municipiul Cahul.

Proiectul de decizie prevede procedura de inițiere a proiectelor comunitare de către cetățeni, modul de selectare și finanțare a acestora, dar și suma de bani care urmează a fi destinată unor astfel de proiecte – 1% din bugetul pentru anul următor, sau echivalentul a circa 1 milion de lei.

Inițiativa aparține A.O. „Pas cu Pas regiunea Sud” și face parte din proiectul „Un pas înainte spre dezvoltarea comunității”.

„Intenția noastră este de a oferi posibilitatea cetățenilor de a evalua necesitățile din regiunile în care trăiesc, a veni cu propuneri concrete către administrația publică, astfel ca cele mai bune, alese tot de către cetățeni să fie realizate cu finanțarea din bugetul local. Inițial am avut un șir de discuții Primarul municipiului, dar și cu reprezentanții fracțiunilor din CM Cahul, în speranța că această inițiativă va fi susținută. Credem că conceptul de bugetare participativă va stimula implicarea cetățenilor în procesul decizional local, dar și va aduce o plus valoare investițiilor care se fac din bugetul local în amenajare și infrastructură” ne-a declarat Svetlana Ciobanu, președinta A.O. „Pas cu Pas regiunea Sud.

În proiectul de decizie este prezentat și proiectul regulamentului procesului de bugetare participativă, la care cetățenii pot veni și cu recomandări, până la aprobarea acestuia în ședința Consiliului.

Activitatea face parte din proiectul „Un pas înainte spre dezvoltarea comunității” implementat de A.O. „Pas cu Pas regiunea Sud cu suportul financiar la Fundației Est-Europene în parteneriat cu Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare”, Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare și cofinanțat de Guvernul Suediei.

Articole similare