Publică un anunț
piatasud.md

Aeroport în zona de sud la Cahul – opțiunea guvernului. Spînu: „Moldova va avea alte aeroporturi când va exista cerere”

Aeroport în zona de sud la Cahul – opțiunea guvernului. Spînu: „Moldova va avea alte aeroporturi când va exista cerere”

Republica Moldova va avea alte aeroporturi atunci când va exista cerere, deci se va zbura mai mult.

Declarația a fost făcută de ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, în contextul în care în ultimii ani s-a tot discutat despre construcția unor aeroporturi noi în zona de nord și cea de sud, transmite TV8.md.

Spînu a precizat că discuțiile în jurul unor aeroporturi noi s-au întețit în special în urmă cu circa doi ani, atunci când Aeroportul de la Chișinău încă era gestionat de grupul Șor. Acum, după ce aeroportul a revenit în proprietatea statului, discuțiile se concentrează prioritar pe dezvoltarea acestuia. 

Citește și: Cahul avea, pe timpuri, un aeroport internațional. A fost cumpărat de un străin, iar primăria îl vrea înapoi /VIDEO

„În 2022, am analizat serios cu partenerii opțiunea de a deschide aeroportul de la Mărculești. Atunci discutam din motiv că Aeroportul Chișinău era în gestiunea acestui grup Șor… S-a rezolvat în paralel problema cu aeroportul și ne concentrăm atenția pe aeroport. Dacă ne vom pomeni că nu face față, avem câteva opțiuni: în primul rând, zona de nord Bălți sau Mărculești și zona de sud Cahul”, a declarat Andrei Spînu în cadrul ediției de marți, 16 ianuarie, a emisiunii „Freedom” de la TV8. 

Amintim că anterior, în plină campanie electorală, grupurile politice afiliate lui Ilan Șor au promis să construiască un aeroport la Bălți și altul în autonomia găgăuză. 

Citește și: Cum ar putea arăta aeroportul din Cahul. Un tânăr a proiectat reconstrucția acestuia /VIDEO

Precizăm că Aeroportul Internațional Cahul a activat până în anul 2001, când a avut loc ultimul zbor spre Istanbul. Acum, Aeroportul este în stare de conservare, fiind în proprietate privată. 

Articole similare