Publică un anunț
piatasud.md

Doi moldoveni, prinși la PTF Cahul cu acte false. Unul din ei afirmă că achitat 350 de euro pentru el

Doi moldoveni, prinși la PTF Cahul cu acte false. Unul din ei afirmă că achitat 350 de euro pentru el

Un șofer a încercat pentru a doua oară să folosească o asigurare auto falsificată, iar un pasager s-a angajat să livreze în Belgia unei persoane străine o carte de identitate falsificată.  

Cazurile au fost consemnate la punctul de trecere a frontierei Cahul pe direcția ieșire din R. Moldova. Documentați privind deținerea și utilizarea actelor oficiale sunt doi conaționali de 33 și 46 de ani. 

În primul caz, polițiștii de frontieră au fost descoperit un șofer care repetat a încercat să traverseze frontiera, prezentând pentru mijlocul de transport ce îl conducea asigurarea de răspundere civilă auto „Cartea Verde” falsificată. În cercetări s-a stabili că actul emis de o companie de asigurări din Lituania lipsește în baza de date a autorităților emitente. Bărbatul a comunicat că achitase 350 EUR unui intermediar, cunoscut pe rețelele de socializare, în timp ce se afla în Germania.

În alt incident, ofițerii de investigații din cadrul Direcției regionale SUD au identificat în fluxul de călători pasagerul unei rute ocazionale „Moldova – Belgia”. În urma controlului de nivelul II, care presupune verificări amănunțite, polițiștii de frontieră au descoperit o carte de identitate pretins a fi emisă de autoritățile bulgare, care nu îi aparținea. În cadrul verificărilor speciale, s-a constatat că documentul este falsificat. Potrivit declarațiilor, bărbatului i s-a cerut să predea documentul unei anumite persoane odată ajuns în Belgia.
  
În fapt, actele au fost ridicate, urmând a fi supuse unei expertize. Cercetările continuă în vederea elucidării circumstanțelor.

Articole similare