Publică un anunț
piatasud.md

Două cazuri de înec în doar 3 zile în raionul Cahul

Două cazuri de înec în doar 3 zile în raionul Cahul

Doi bărbați și-au pierdut viața în timp ce se aflau la pescuit. Potrivit DSE Cahul, cazurile  s-au  produs în după amiaza zilei de 13 august în rîul Prut, în regiunea satului Vadul lui Isac și în după amiaza zilei de 16 august 2020 în iazul din satul Lopățica, raionul Cahul

Aceștia aveau 45 și respectiv 56 ani, corpurile neînsuflețite a celor doi au fost extrase la mal de către echipele de salvatori din cadrul DSE mun. Cahul.

În acest context, Direcția Situații Excepționale municipiul Cahul a Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI repetat avertizează maturii despre necesitatea supravegherii copiilor și monitorizarea strictă a comportamentului acestora în timpul scăldatului în piscine și bazine acvatice din țară. Scăldatul și aflarea acestora în locuri necunoscute, nedotate cu stații de salvare și fără prezența maturilor este interzisă.

Totodată Direcția Situații Excepționale municipiul Cahul a Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI îndeamnă toți cetățenii  să fie foarte prudenți și să respecte regulile de comportament pe apă.

Salvatorii atenționează despre riscul înotului pe timp de caniculă, pe timp de noapte, dar și în condiții meteorologice nefavorabile. Un alt grup de risc prezintă pescarii. Salvatorii menționează că pescuitul se recomandă doar în locuri special amenajate.

De asemenea angajații DSE mun. Cahul  amintesc despre pericolul înotului în stare de ebrietate. Pentru a evita tragediile pe apă consumul băuturilor alcoolice este interzis în timpul scăldatului.

În caz de situații de risc cetățenii sunt îndemnați să apeleze de urgență Serviciul 112.

Potrivit IGSU, de la începutul anului 2020 peste 60 de persoane inclusiv 9 minori și-au pierdut viața în bazinele acvatice din Republica Moldova.

Articole similare