Publică un anunț
piatasud.md

În 35 de unități teritorial-administrative din ţară, printre care și raionul Cahul a fost anunţat Cod Roșu de alertă

În 35 de unități teritorial-administrative  din ţară, printre care și raionul Cahul a fost anunţat Cod Roșu de alertă

 În 35 de raioane din Republica Moldova, inclusiv capitala şi municipiul Bălți, începând cu 13 octombrie, se va menține stare de urgență în sănătate publică, deoarece în aceste unități teritorial-administrative este activ Codul Roșu de alertă, conform hotărârii nr. 34, emisă astăzi în cadrul Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP), transmite MOLDPRES.

Printre localităţile de Cod Roșu sunt municipiile Chişinău, Bălți, Cahul, Comrat şi practic toate raioanele, afară de Hâncești, Leova şi Soroca, unde este instituit Cod Portocaliu de alertă.

Comisiile teritoriale extraordinare de sănătate publică vor institui măsurile de sănătate publică conform Planului de pregătire și răspuns la infecția cu Coronavirus de tip nou COVID-19, în corespundere cu gradul de alertă din teritoriul administrativ gestionat.

Ajustarea (înăsprirea/relaxarea) măsurilor de sănătate publică, ce vizează activitatea instituțiilor de învățământ, instituțiilor medico-sanitare, instituțiilor de prestare a serviciilor publice, instituțiilor de ordine publică, a agenților economici, birourilor electorale și a secțiilor de votare, vor fi coordonate în prealabil cu CNESP.

În scopul sporirii randamentului măsurilor aplicate de prevenire și control a infecției COVID-19, precum și a eficienței gestionării resurselor, CNESP a instituit starea de urgență în sănătate publică pe unități teritorial-administrative. De asemenea, au fost stabilite gradele de alertă în funcție de indicatorii nivelului de risc. Gradul “cod roșu” este asimilat stării de urgență în sănătate publică.

De la 1 octombrie şi până în prezent, Codul Roșu de alertă a fost valabil în 26 de unități teritorial-administrative, inclusiv capitala şi municipiul Bălți. 

Articole similare