Publică un anunț
piatasud.md

La Cahul începe MOLDOX!

La Cahul începe MOLDOX!

Deschiderea oficială a celei de-a șaptea ediții a Festivalului Internațional de Film Documentar pentru Schimbare Socială Moldox, va avea loc pe  24 August 2022, ora 19:30 în curtea Teatrului „B.P. Hașdeu”  din municipiul Cahul, urmată de proiecția filmului documentar ucrainean „Lunga despărțire”. Filmul va fi proiectat în prezența regizoarei Katya Soldak.

Timp de cinci zile de festival, oaspeții vor urmări 15 filme documentare, proiectate în premieră în Moldova, dar și noutăți semnate de regizori autohtoni. De asemenea, vor avea ocazia să participe la sesiuni de Q&A-uri, paneluri de discuții publice pe subiecte actuale pentru societatea noastră, iar la închiderea festivalului vor avea șansa să privească scurtmetrajele tinerilor din Cahul, dar și din întreaga țară, create în cadrul atelierelor Moldox Lab.

Ținem să menționăm că programul zilei de 24 august, până la ceremonia de deschidere, începe la ora 15.00 cu proiecția filmului „Ceres, zeița agriculturii”, urmată de o discuție publică în Parcul „Gr. Vieru” cu genericul „Schimbările politice și relația dintre generații”, ulterior în incinta Teatrului va fi proiectat un teaser al viitorului documentar „Ad Hoc Film Collective” – realizat de echipa Moldox Lab cu scopul de a documenta fluxul refugiaților ucraineni în Moldova. După ceremonia de deschidere a Festivalului, în curtea Teatrului „B.P. Hașdeu” va evolua Vitalie Colț cu un recital de poezie și chitară.

Programul complet at Festivalului îl vedeți mai jos

Articole similare