Publică un anunț
piatasud.md

La Spitalul din Cahul mai sunt locuri pentru o zi

La Spitalul din Cahul mai sunt locuri pentru o zi

La Spitalul Raional din Cahul mai sunt locuri pentru o zi sau două pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, transmite publika.md

O spune directorul Spitalului, Oleg Creciun, în cadrul emisiunii „Tema Zilei” de la Canal 2. În aceste condiţii, autorităţile locale din Sănătate, nu exclud că ar putea instala corturi militare şi dau asigurări că absolut toţi pacienţii vor beneficia de asistenţa medicală necesară.

Potrivit directorului Spitalului Raional Cahul, din cele 300 de paturi existente în cadrul instituţiei, 100 sunt pentru pacienţii cu COVID-19. În fiecare zi, aici sunt internaţi în jur de 15 -18 pacienţi.

OLEG CRECIUN, directorul Spitalul Raional Cahul: „Noi am examinat şi posibilitatea inclusiv şi de instalarea corturilor pentru militari, deci orice posibilitate, nimeni nu va rămâne fără ajutor medical, sau pe holuri, sau în corturi. Mă tem şi nu vreau să ajungem la medicină de campanie, dar suntem în prag”

Potrivit statisticii prezentate de ministerul Sănătăţii, până în prezent, la Cahul au fost înregistrate 496 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19. Localitatea este pe locul trei din toate raioanele ţării. Acest indice este la o diferenţă foarte mică de oraşul Bălţi, care este pe locul doi în top, cu 553 de cazuri. Cei mai mulţi bolnavi, peste trei mii, au fost confirmaţi în Capitală.

SURSA: publika.md

Articole similare