Publică un anunț
piatasud.md

Mai mulți bărbați surprinși de un consilier municipal în timp ce tăiau un copac în centrul orașului

Mai mulți bărbați surprinși de un consilier municipal în timp ce tăiau un copac în centrul orașului

Incidentul a avut loc ieri, 8 aprilie, în jurul orei 16:00. Mai mulți bărbați, care ar fi angajații unei firme de construcții, au fost surprinși cum defrișau un arțar de la intersecția str. I.V. Cel Cumplit și Bl. Victoriei.

Bărbații au fost surprinși de consilierul municipal Dmitrii Moruz, care a făcut și un live pe facebook. Lăsăm video-urile mai jos, fără comentarii.

La fața locului a fost chemată poliția, potrivit lui Dmitrii Moruz, aceștia au întocmit un proces verbal.

Acesta nu este primul copac defrișat fără autorizație de pe acest segment. În luna decembrie 2019, încă câțiva copaci au fost defrișați de către agentul economic care construia blocul de locuit.

Atunci, agentul economic a primit o amendă de peste 17 mii de lei. În locul copacilor defrișați au fost plantați copaci noi.

„Ei au fost defrişaţi prin decizia Consiliului Municipal. În proiectul de construcţie a blocului era angajamentul agentului economic de a amenaja terenul aferent. Au fost trase mai multe reţele subterane. Cu importanţa istorică este o exagerare, aceşti copaci au fost plantaţi prin 1981”, a declarat atunci Nicolae Dandiș, primarul municipiului Cahul, într-un interviu pentru publika.md.

Articole similare