Publică un anunț
piatasud.md

Nicolae Olteanu: Ne străduim sa fim transparenți

Nicolae Olteanu: Ne străduim sa fim transparenți

Șeful direcției Economie a consiliului raional Cahul a vorbit despre procesul de achiziții publice în cadrul unei mese rotunde. 

„Noi ne străduim sa fim transparenți. Lipsa unei strategii se resimte, până la momentul de față, pâna la finele lui februarie va fi aprobată strategia de dezvoltare socio-economică a raionului Cahul, care va duce la planificarea  eficientă și a achizițiilor publice” a menționat Nicolae Olteanu.

Totodată, Nicolae Olteanu a menționat că sunt cazuri când caietele de sarcini pentru pregătirea procedurii de achiziții sunt întocmite cu deficiențe, iar aceasta se datorează în primul rând volumului mare de lucru care îl au specialiștii și termenelor reduse.

„E binevenită monitorizare, fiind ocupați și incluși în diferite evenimente credem că suntem corecți, dar o monitorizare și un raport din afară este benefic și vedem unde sunt lacunele. Va mulțumim pentru activitate, este una enormă, ne străduim să înlăturăm carentele menționate” a menționat Nicolae Olteanu.

Reamintim că în anul 2022, procesele de achiziții publice inițiate de Consiliul raional Cahul au fost monitorizate de către societatea civilă, în cadrul proiectului „Achiziții publice transparente”, implementat de A.O. Centrul CONTACT-Cahul. 

În cadrul proiectului, 3 proceduri de achiziții publice, dintre care 2 au fost monitorizate inclusiv în procesul de executare a contractului. Un raport în acest sens a fost prezentat și în cadrul mesei rotunde, dar și expediat către Consiliul raional Cahul. 

Acest material este un produs al proiectului „Achiziții publice transparente”, desfășurat de A.O. Centrul CONTACT-Cahul, în calitate de beneficiar de sub-grant al proiectului  „Consolidarea integrității în achizițiile publice”. Proiectul este implementat de către Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul”, în parteneriat cu Fondul de Parteneriat pentru Transparență (SUA). Proiectul urmărește susținerea reformelor în domeniul achizițiilor publice în Moldova, care vor spori transparența și corectitudinea achizițiilor publice prin abilitarea cetățenilor de a responsabiliza instituțiile relevante.

Opiniile exprimate în cadrul proiectului și responsabilitatea pentru conținutul acestui produs aparțin autorilor proiectului și nu reflectă neapărat opinia IDIS „Viitorul” și a donatorului.

Articole similare