Publică un anunț
piatasud.md

Purtarea a două măști simultan reduce riscul infectării cu Covid-19 cu 95%

Purtarea a două măști simultan reduce riscul infectării cu Covid-19 cu 95%

Riscul infectării în cazul purtării a două măști în același timp, puse una peste alta, reduce riscul infectării cu coronavirus, arată un nou studiu realizat de mai mulți specialiști ai Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA. Cercetătorii au stabilit și că o mască foarte bine fixată pe față reduce expunerea la posibilele particule infecțioase din aer cu până la 95%, relatează MOLDPRES cu referire la DIGI24.

Măștile suprapuse sunt mai fixe pe fața fiecărei persoane, și protecția este mai mare, susțin cercetătorii americani din cadrul CDC. Aceștia au realizat studiul folosind manechine echipate cu diferite tipuri de măști, situate la o distanță de șase metri unul de celălalt. Au analizat, astfel, câte dintre particulele care ies de la unul ajung la celălalt și sunt inhalate.

Purtarea unei singure măști, chirurgicală sau din pânză, a blocat 40% dintre particule. Lucrurile au stat diferit atunci când la unul dintre manechine, peste prima mască, a mai fost adăugată încă una din pânză, arată studiul. Aproximativ 80% dintre particule au fost blocate și nu au ajuns să fie inhalate. 

Articole similare