Publică un anunț
piatasud.md

Se cere demisii. Consilierii socialiști din Consiliul Raional Cahul „mustrați aspru” de partid pentru că au votat Președintele raionului din partea PAS

Se cere demisii. Consilierii socialiști din Consiliul Raional Cahul „mustrați aspru” de partid pentru că au votat Președintele raionului din partea PAS

Secretarul executiv al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon, cere demisia a cinci vicepreședinți de raioane membrii ai partidului, după ce au votat, împreună cu consilierii locali ai socialiștilor, pentru numirea în funcție a unui președinte de raion din Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), transmite NewsMaker.md

Este vorba de aleșii locali din raioanele Ștefan-Voda, Căușeni, Anenii Noi, Șoldănești și Cahul.

La Cahul, în cadrul ședinței din 8 decembrie 2023, președinte al raionului a fost ales Pavel Groza, consilier PAS, cu 24 voturi ale consilierilor PSRM și PAS. În cadrul aceleiași ședințe, în funcția de vicepreședinte au fost aleși și 2 membri ai PSRM: Nicon Pîslari și Elena Cebotari.

Dodon anunță că Comitetul Executiv politic și-a dat votul pentru „mustrarea aspră” a consilierilor raionali din cele cinci raioane, care sunt membri ai PSRM, după ce au votat pentru președinții de raion PAS.

„Se indică vicepreședinților de raion reprezentați ai PSRM din localitățile respective să-și dea demisia din funcție sau să renunțe la calitatea de membru al PSRM”, anunță Dodon.

Fostul președinte al țării spune că socialiștii sunt disponibili să voteze cu alte partide politice, pentru demisia președinților PAS aleși la conducerea celor cinci raioane.

„Atenționăm consilierii raionali PSRM despre poziția categorică a conducerii PSRM cu privire la neadmiterea votării președintelor PAS în consiliile raionale rămase. (…) Comitetul Executiv politic va examina necesitatea creării unei comisii care va monitoriza activitatea aleșilor locali ai PSRM pentru a preveni votările politice cu PAS la nivel local”, a mai precizat Dodon.

Drept rezultat al Alegerilor Locale Generale din 5 noiembrie 2023, în Consiliul raional Cahul, Partidul Socialiștilor este reprezentat de 8 consilieri, fiind cea dea doua după mărime fracțiune. Fracțiunea PAS numără 14 consilieri.

Articole similare