Subscribe la telegramul nostru
Telegram

Suedia oferă 26 milioane de euro Republicii Moldova pentru a face față iernii

Suedia oferă 26 milioane de euro Republicii Moldova pentru a face față iernii

Suedia donează 26 milioane de euro în sprijinul aprovizionării cu energie și eficienței energetice a Republicii Moldova. Suportul va susţine gospodăriile vulnerabile din ţara noastră în timpul iernii, va contribui la eficiența energetică pe termen lung și la extinderea infrastructurii în țară, transmite MOLDPRES.

„Moldova a fost grav afectată de invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia. Prin acest pachet de sprijin, asistăm Moldova la această etapă critică. Acest sprijin va ajuta gospodăriile vulnerabile să supraviețuiască iarna”, a declarat ministrul suedez al Cooperării Internaționale pentru Dezvoltare și al Comerțului Exterior, Johan Forssell.

Din suma totală de 26 milioane de euro, 17 milioane vor fi direcționate către Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare pentru a sprijini activitatea acesteia în Moldova. Nouă milioane de euro vor merge către Fondul de Reducere al Vulnerabilității Energetice creat de Moldova și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) pentru a sprijini gospodăriile deosebit de vulnerabile în timpul iernii.

Suedia este unul dintre cei mai mari parteneri bilaterali ai Moldovei, oferind aproape 17 milioane de euro în sprijin continuu pentru reforme în 2023.

Articole similare