Publică un anunț
piatasud.md

Aliona Covaci: Propriul meu exemplu este cheia succesului atât în rolul de mamă, cât și în meseria de polițistă de frontieră

Aliona Covaci: Propriul meu exemplu este cheia succesului atât în rolul de mamă, cât și în meseria de polițistă de frontieră

Astăzi, vă prezentăm povestea Alinei Covaci, subofițer superior din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Giurgiulești. La 31 de ani, Aliona are o experiență de peste șase ani în Poliția de Frontieră. Cu o pasiune pentru meseria sa, ea reușește să echilibreze armonios rolul de polițistă cu cel de mamă.

𝐴𝑙𝑖𝑜𝑛𝑎, 𝑐𝑢𝑚 𝑟𝑒𝑢𝑠̦𝑒𝑠̦𝑡𝑖 𝑠𝑎̆ 𝑒𝑐ℎ𝑖𝑙𝑖𝑏𝑟𝑒𝑧𝑖 𝑣𝑖𝑎𝑡̦𝑎 𝑑𝑒 𝑝𝑜𝑙𝑖𝑡̦𝑖𝑠𝑡𝑎̆ 𝑑𝑒 𝑓𝑟𝑜𝑛𝑡𝑖𝑒𝑟𝑎̆ 𝑐𝑢 𝑟𝑜𝑙𝑢𝑙 𝑑𝑒 𝑚𝑎𝑚𝑎̆? 𝐺𝑎̆𝑠𝑒𝑠̦𝑡𝑖 𝑡𝑖𝑚𝑝 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑎𝑚𝑎̂𝑛𝑑𝑜𝑢𝑎̆?

Aliona: Desi poate părea dificil, se îmbină armonios, amândouă fiind angajări cu normă întreagă. A fi mamă și a fi polițistă de frontieră presupun aceleași calități – implicare, dăruire, abilități de analiză și gestionare a situațiilor delicate, dar și fermitate. Consider că propriul meu exemplu este cheia succesului atât în rolul de mamă, cât și în meseria de polițistă de frontieră.

𝐶𝑒 𝑡𝑒-𝑎 𝑑𝑒𝑡𝑒𝑟𝑚𝑖𝑛𝑎𝑡 𝑠𝑎̆ 𝑎𝑙𝑒𝑔𝑖 𝑠𝑎̆ 𝑙𝑢𝑐𝑟𝑒𝑧𝑖 𝑖̂𝑛 𝑃𝑜𝑙𝑖𝑡̦𝑖𝑎 𝑑𝑒 𝐹𝑟𝑜𝑛𝑡𝑖𝑒𝑟𝑎̆?

Aliona: De multe ori mi-am pus această întrebare. Cred că dorința de a fi acolo unde mă simt bine prin muncă, motivație, curaj, implicare și demonstrarea că lucrurile sunt așa cum le creăm. Să fac lucrurile bine și calitativ, frumos și corect, cred că este încă un motiv care mă determină să fiu în echipa Poliției de Frontieră și să învăț mereu mai mult despre această meserie.

𝑃𝑎𝑟𝑡𝑖𝑐𝑖𝑝𝑖 𝑑𝑒𝑠 𝑙𝑎 𝑚𝑖𝑠𝑖𝑢𝑛𝑖 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑟𝑛𝑎𝑡̦𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙𝑒 𝑖̂𝑛 𝑠𝑒𝑟𝑣𝑖𝑐𝑖𝑢𝑙 𝑡𝑎̆𝑢?

Aliona: În timpul activității mele la Poliția de Frontieră, am avut ocazia să particip la numeroase deplasări internaționale, care mi-au oferit oportunitatea de a descoperi și învăța lucruri noi și interesante. Sunt recunoscătoare pentru această experiență și sunt sigură că cunoștințele mele, în special cele legate de limbile bulgară, rusă și engleză, au contribuit la aceasta.

Articole similare