Publică un anunț
piatasud.md

Un bărbat din orașul Cahul și-a pierdut viața într-un incendiu

Un bărbat din orașul Cahul și-a pierdut viața într-un incendiu

În seara zilei de 19 decembrie un bărbat în vârstă de 74 de ani din orașul Cahul și-a pierdut viața într-un incendiu izbucnit în propria locuință. Cazul a fost raportat la ora 23:59.

Potrivit primelor informații un incendiu a izbucnit într-o gospodărie particulară de pe strada Eroilor din Cahul. La fața locului au fost îndreptate două echipaje de intervenție a IGSU. Ajunși pompierii au stabilit că ard bunurile materiale în interiorul unei odăi.

În procesul intervenției a fost depistat cadavrul stăpânului cu urme de carbonizare. Incendiul a fost complet lichidat la ora 01:08. În urma primelor investigații realizate la fața locului s-a stabilit că arderea cel mai probabil a pornit din cauza nerespectării regulilor antiincendiare la exploatarea sobei de încălzit. Circumstanțele finale urmează a fi stabilite de specialiști.

În acest context Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează populația despre riscul utilizării sobelor cu încălcarea regulilor antiincendiare. Pompierii îndeamnă oamenii să fie foarte atenți la exploatarea surselor de încălzire, să nu le supraîncălzească și să stingă focul din sobă pe noapte. În caz de situații de risc persoanele pot apela după ajutor la Serviciul 112. Potrivit IGSU în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 24 situații de risc.

Articole similare