Publică un anunț
piatasud.md

56 autovehicule noi și alt echipament donat de Germania pentru Inspectoratul General al Poliției

56 autovehicule noi și alt echipament donat de Germania pentru Inspectoratul General al Poliției

Ambasada Germaniei în Republica Moldova a donat  Inspectoratul General al Poliției un lot de echipament tehnic în valoare de 3,8 milioane de euro.

Donația include 32 de autovehicule Dacia Duster, 24 de autovehicule Skoda Octavia, 20 de sisteme inteligente „PICAR”, 587 de unități de tehnică de calcul, echipamente speciale de investigație și intervenție, precum și un echipament pentru cartografierea accidentelor rutiere.

Autovehiculele Dacia Duster și Skoda Octavia vor fi utilizate pentru patrulare și intervenție, în timp ce sistemele inteligente „PICAR” vor ajuta la monitorizarea traficului rutier și la prevenirea accidentelor. Echipamentele speciale de investigație și intervenție vor fi folosite pentru a combate criminalitatea și a asigura siguranța publică.

Echipamentul pentru cartografierea accidentelor rutiere va ajuta la analiza cauzelor accidentelor și la elaborarea de măsuri de prevenire.

„Sunt recunoscător autorităților germane și partenerilor GS Foundation pentru că ne oferă susținere continuă în cadrul procesului de implementare a standardelor europene în activitatea poliției. Vreau să menționez că sistemul inteligent „PICAR” este o inovație pentru Poliția Națională, care va spori siguranța rutieră”, a menționat  șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu.

Donația Germaniei este un sprijin important pentru Poliția Națională în procesul de modernizare și de implementare a standardelor europene.

Echipamentul nou va ajuta polițiștii să-și îndeplinească mai eficient sarcinile și să asigure o mai mare siguranță pentru cetățeni.

IGP a beneficiat de donație în contextul Memorandumului de înțelegere încheiat între Global Security Sector Reform Foundation și Ministerul Afacerilor Interne privind cooperarea în scopul îmbunătățirii activității și condițiilor de muncă ale polițiștilor, precum și întărirea capacităților instituționale la amenințările emergente de securitate.

Articole similare