Publică un anunț
piatasud.md

Bărbat condamnat la 17 ani de închisoare pentru omor la Comrat

Bărbat condamnat la 17 ani de închisoare pentru omor la Comrat

Un bărbat de 37 de ani din Comrat a fost condamnat la 17 ani de închisoare pentru huliganism agravat și vătămarea intenționată gravă a integrității corporale sau a sănătății, care a provocat decesul victimei.

Sentința a fost pronunțată de Judecătoria Comrat pe 4 martie 2024. Procurorii au stabilit că, la 11 martie 2023, în jurul orei 03:40, inculpatul, aflându-se în stare de ebrietate alcoolică, a intrat în conflict cu un alt bărbat într-un bar din Comrat.

În timpul conflictului, inculpatul a lovit victima de mai multe ori cu un scaun metalic în cap și alte părți ale corpului. Victima a decedat la locul incidentului.

Inculpatul a fost recunoscut vinovat de săvârșirea infracțiunilor de huliganism agravat (art. 287 alin.(3) din Codul penal) și vătămarea intenţionată gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii, care a provocat decesul victimei (art.151 alin.(4) din Codul penal) stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 17 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.

Sentința menționată a fost contestată cu apel la Curtea de Apel Comrat, prin care s-a solicitat încadrarea juridică a faptelor inculpatului în componența infracțiunilor de huliganism agravat (art. 287 alin.(3) din Codul penal) și omor comis cu deosebită cruzime (art. 145 alin.(2) lit.a), e), j) din Codul penal) și aplicarea pedepsei închisorii pentru cumul de infracțiuni pe un termen de 23 de ani.

Articole similare