Publică un anunț
piatasud.md

Declarațiile de avere și interese personale anuale trebuie depuse până la 31 martie

Declarațiile de avere și interese personale anuale trebuie depuse până la 31 martie

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) reamintește că au mai rămas 30 de zile până la expirarea termenului limită de depunere a declarațiilor de avere și interese personale anuale, comunică MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat emis de instituție, funcționarii publici și persoanele cu funcție de demnitate publică ar trebui să depună declarațiile în perioada următoare, astfel încât să nu suprasolicite sistemul în ultimele zile de depunere.

De asemenea, ANI a solicitat conducătorilor instituțiilor publice să acorde angajaților informațiile privind veniturile salariale din anul precedent. Totodată, persoanele desemnate responsabile de introducerea subiecților declarării în Registrul electronic, trebuie să asigure buna desfășurare a procesului de depunere a declarațiilor on-line, inclusiv prin punerea la dispoziția personalului a ghidului tematic și acordarea consultanței referitoare la completarea corectă și depunerea on-line în termen a declarației de avere și interese personale.

Pentru nedepunerea declarațiilor în termenele prevăzute de lege se aplică sancțiuni în mărime de la 3000 la 4500 lei. La fel, pentru includerea incompletă sau incorectă a datelor din declarațiile de avere și interese personale, funcționarii riscă să devină subiecții unei proceduri de control sau a unei cauze sub aspect penal/fiscal.

Începând cu 1 ianuarie 2021, au fost depuse doar 17 mii 900 de declarații de avere și interese personale din numărul total de până la 60 de mii.

Articole similare