Publică un anunț
piatasud.md

Doi locuitori ai satului Manta sunt cercetați penal pentru braconaj piscicol. Au opus rezistență polițiștilor // VIDEO

Patrula Poliției de Frontieră a surprins doi bărbați în timp ce prindeau pește cu ustensile conectate la sursă electrică, interzis prin lege. Mai mult că aveau în posesie o barcă fără numere de înmatriculare. 

Cazul a fost înregistrat ieri, 28 noiembrie a.c., în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Cahul, fiind documentați sunt doi locuitori ai satului Manta, raionul Cahul, cu vârste de 20 și 35 ani.

Acțiunile ilegale a tinerilor au fost monitorizate de către polițiștii de frontieră cu ajutorul dronei. În fapt, la somarea legală privind acostarea la malul bazinului acvatic pentru verificările de rigoare, persoanele au reacționat negativ. Au încercat să fugă de la fața locului, să opună rezistență fizică, dar și să distrugă bunurile și să arunce cele 25 kg de pește, prins ilegal.

În continuare, cazul este cercetat sub toate aspectele legii de către polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale SUD. 

Acum riscă o cercetare penală pentru braconaj piscicol, dar și amenzi contravenționale pentru încălcarea regimului zonei de frontieră și opunere de rezistență fizică împotriva angajaților Poliției de Frontieră.

Totodată, despre incidentul dat au fost sesizați reprezentanții Inspectoratului pentru Protecția Mediului Cahul.

Articole similare