Publică un anunț
piatasud.md

Dosarul licitațiilor trucate: Procurorii l-au reținut pe administratorul site-ului web al Consiliului raional Cahul

Dosarul licitațiilor trucate: Procurorii l-au reținut pe administratorul site-ului web al Consiliului raional Cahul

Pe parcursul zilei de astăzi 27 aprilie 2022, procurorii anticorupție din cadrul Oficiului Sud în comun cu ofițerii Direcției Generale Sud a CNA au descins cu percheziții la domiciliul și biroul administratorului site-ului web al Consiliului raional Cahul, vizat în cadrul dosarului licitațiilor trucate, în urma cărora bugetul local ar fi fost prejudiciat cu un milion de lei, transmite diez.md.

Acesta este bănuit că a favorizat săvârșirea infracțiunii de către factorii de decizie ai Consiliului raional Cahul, acțiuni manifestate prin nepublicarea informației în mass-media cu privire la organizarea licitațiilor de achiziție a unor lucrări de reparație la obiecte de menire socială, iar după atribuirea acestora a modificat conținutul site-ului în vederea ascunderii urmelor infracțiunii comise.

După efectuarea perchezițiilor administratorul vizat a fost reținut pe un termen de 72 de ore, fiind plasat în izolatorul de detenție provizorie a Inspectoratului de poliție Cahul.

Astfel, după înaintarea învinuirii, procurorii anticorupție urmează să decidă cu privire la înaintarea demersului de aplicare a măsurii preventive sub formă de arest preventiv, pe un termen de 30 zile.

Articole similare