Publică un anunț
piatasud.md

Funcționarii publici de execuție din cadrul primăriilor vor beneficia de sporuri lunare

Funcționarii publici de execuție din cadrul primăriilor vor beneficia de sporuri lunare

Autoritățile publice locale de nivelul I vor putea acorda sporuri lunare pentru funcționarii publici de execuție de până la 50% din salariul de bază. Prevederea este inclusă într-un proiect de lege adoptat astăzi de Parlament, în lectura a doua, informează MOLDPRES.

Potrivit documentului, sporurile vor fi acordate în vederea consolidării capacităților profesionale ale funcționarilor publici de execuție din cadrul primăriilor. Mijloacele financiare în acest scop vor fi alocate din veniturile proprii generate de autoritatea publică locală, în baza unui regulament intern aprobat printr-o decizie a consiliului local. Sporul va putea fi acordat funcționarilor publici care nu beneficiază de indemnizația lunară prevăzută în Legea privind administrația publică locală.

Modificările propuse urmăresc eliminarea inechității create de normele juridice ce vizează creșterea salarială a primarilor, viceprimarilor și secretarilor consiliilor locale în raport cu funcționarii publici de execuție din cadrul primăriilor.

Proiectul de lege a fost elaborat de un grup de deputați ai Fracțiunii parlamentare „Partidul Acțiune și Solidaritate”. Prevederile vor intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial.

Articole similare