Publică un anunț
piatasud.md

Hai la ţară! În perioada sărbătorilor de iarnă, moldovenii au luat cu asalt pensiunele turistice

Hai la ţară! În perioada sărbătorilor de iarnă, moldovenii au luat cu asalt pensiunele turistice

În perioada sărbătorilor de iarnă, moldovenii preferă să-și petreacă weekend-urile în afara orașului și merg pe la agropensiunile din țară să-i distreze în primul rând pe copii. Preferatele părinților sunt fermele în stil țărănesc, unde cei mici au posibilitatea să hrănească animalele și să descopere viața de la sate, transmite publika.md

Acestă pensiune din Butuceni, găzduiește zeci de animale domestice: vaci, purcei, păsări și cai, iar fiecare vizitator are posibilitatea nu doar să le mângâie, dar şi să le hrănească.

”Am venit prima dată aici. Animăluțele sunt foarte foarte faine și Moșul e drăgostos cu ei. E cu contact și asta e foarte bine că s-au uitat la toate animăluțele și văd și ei ce e aia fermă, pentru că noi dacă stăm la bloc nu vedem.”

”Am venit fratele cu familia sa și noi, soțul și copilașii și a vecinului l-am luat chiar dacă el acasă are animale și păsări destul de variate și multe, e un stil mai vechi.”

”Am decis să venim cu familia pentru că sunt sărbători de iarnă și nu prea avem unde să mergem. Dar aici aerul este curat, sunt animale interesante.”

Pentru vizitatori a fost amenajat un atelier de țesut covoare chiar în podul casei. Totodată, gospodinele de la pensiune coc pâine și colaci pentru degustații. Copii spun că sunt impresionați de acest loc.

”Mie îmi place că aici sunt găinușe ca la mine acasă.”

”Îmi place. Sunt și găini și iepurașii.”

”Am vrea ca copii, mai ales cei de la oraș să facă cunoștință cu viața de la sat, să cunoască animalele mai bine. Vizitează beciul, ca să vadă cum se țin conservele pentru iarnă, urcă în podul bunicii. Vara aici în fiecare zi coacem la cuptor. Copiii pot urmări tot procesul, sau mai pot urmări cum se țese covorul afară.”, a spus administratorul agropensiunii, Dragoş Buga. 

Prețul unei vizite la ferma din Butuceni începe de la 300 de lei pentru o persoană. Copiii au intrare gratuită.

Articole similare