Publică un anunț
piatasud.md

Igor Grosu a cerut deputatei Victoria Cazacu să-și depună mandatul de deputat

Igor Grosu a cerut deputatei Victoria Cazacu să-și depună mandatul de deputat

Astăzi la Aeroportul Internațional Chișinău, CNA a desfășurat percheziții la mai mulți angajați din cadrul Serviciului Vamal.

Igor Grosu, speakerul Parlamentului a menționat că merge vorba despre percheziții la fiica unei deputate din Parlament.

”Azi CNA a informat despre percheziții la Aeroport într-un dosar de corupție și luare de mită care vizează fiica unei deputate din Parlament. Chiar dacă această persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii de judecată, asemenea cazuri umbresc și subminează lupta noastră împotriva corupției”, a scris Igor Grosu.

Aceasta a cerut ca deputata Victoria Cazacu să depună mandatul de deputat.

Vezi și: Schemă de corupție la Aeroport: CNA cercetează 7 inspectori vamali și persoane fizice pentru acțiuni de corupție | VIDEO

”Depunerea mandatului de către deputata Victoria Cazacu este necesară în asemenea circumstanțe. De asemenea, fracțiunea parlamentară a PAS va întreprinde toate măsurile pentru excluderea deputatei din organele parlamentare și din fracțiune. Corupția este o amenințare gravă la adresa țării noastre și nu vom tolera asemenea cazuri”, a mai adăugat speaker-ul.

Serviciul Vamal a venit cu o reacție la perchezițiile de astăzi:

”Serviciul Vamal precizează că, mai mulți funcționari ai Postului vamal Aeroportul Internațional Chișinău și alte persoane fizice sunt cercetate de ofițerii CNA și procurorii mun. Chișinău într-un dosar de corupție.  La moment, 3 funcționari vamali sunt reținuți pentru 72 de ore, iar alți 4 funcționari vamali sunt cercetați în stare de libertate. Acțiunile de urmărire penală continuă sub conducerea procesuală a procurorilor din cadrul Procuraturii mun. Chișinău, iar Serviciul Vamal a acordat suport în documentarea cazului”.

În această dimineață, ofițerii CNA au efectuat 16 percheziții într-o cauză penală pornită pe faptul comiterii infracțiunii de corupere pasivă şi corupere activă în Aeroportul Național Chișinău.

Articole similare