Publică un anunț
piatasud.md

În Crihana Veche, r-ul Cahul, „Caprele” blochează traseul naţional (video)

Zeci de locuitori ai satului Crihana Veche, raionul Cahul, în dimineaţa de 13 ianuarie 2013, practic au blocat circulaţia peTraseul naţional Chişinău – Giurgiuleşti. 

Zeci de locuitori ai satului Crihana Veche, raionul Cahul, în dimineaţa de 13 ianuarie 2013, practic au blocat circulaţia pe Traseul naţional Chişinău – Giurgiuleşti. 

Isprava aparţine unor tineri, care în fiecare an, în ajunul Sfântului Vasile, ies cu „Caprele” şi ură automobiliştii care trec pe acest segment de drum.

Bravii urători opresc toate automobilele şi nu le permit să treacă până ce nu este achitată dijma pentru trecere.

Localnicii spun că acest obicei este unul foarte vechi, rămas încă de la străbunei şi că nu este o sumă prestabilită a dijmei pe care o percep urătorii de la automobilişti.

Însă nu toţi automobiliştii , care în acest interval de timp au traversat satul Crihana Veche, au fost încântaţi de obiceiul locului. În timp ce unii şoferi „achitau dijma” şi rugau „caprele” să danseze în faţa automobilelor, alţii pur şi simplu îi ocoleau.

Urătorii vor mai „bloca” drumul până pe 14 ianuarie seara când toate „Caprele” se vor „bate” în centrul satului, până vor fi distruse şi va rămâne doar una.

Articole similare